Az olasz Cisa zárak

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere BudapestA torinói székhelyű Cisa zárgyártó igen nagy mennyiségű zárakat gyárt évről évre, illetve sokfajta formájú, méretű zártípusokat készít. Ez a blog egy kicsit tájékoztató jelleggel szolgál a Magyarországon forgalomban lévő Cisa zárakról. Így Önök is láthatják, milyen széles palettán mozognak ezek az ajtózárak.

Először is kezdjük a zárbetétekkel. Különböző méretű, színű, illetve biztonságú fokozatú Cisa zárbetétek vannak. Léteznek sima, egyszerű, fogazott kulcsos; lapon mart kivitelű kulcsos; továbbá védőkártyás, fogazott és lapon mart kivitelű kulcsos típusok egyaránt.

Ezeknél a zárbetéteknél van még külön törésvédelemmel ellátott típus, valamint másolásvédelemmel ellátott típus is. A Cisa zárbetétek bejárati ajtókba, hevederzárba, másodzárba, vagy bármilyen cilindervezérléssel működtetett zárszerkezetbe méretileg és minőségileg megállják a helyüket. A gyártó 3 vagy 5 darab gyári kulccsal látja el ezeket a zárbetéteket. A további kulcsok másolásáért keresse fel az ajánlott kulcsmásoló partnert.

A másik Cisa zár, amit megemlítenénk, az a nagytestű, hárompontos biztonsági zárszerkezet, amelynek mérete és zárkiosztása elég széles skálán mozog. Ezen belül is, lehet akár egyirányú, háromirányú, tollas kulcsos- vagy cilinderes meghajtású. A cilinderes meghajtásnál törésvédő pajzs biztosítja és erősíti a zárbetétet. A tollas kulcsos verziónál pedig finomnyitás- és fúrás ellen védett mechanika biztosítja a védelmet.

Harmadikként említenénk a Cisa portálzárakat, amelyek főként cilinderes kivitelben vannak elterjedve. Előre- fel- és lefelé záródással. Csapdanyelves, kicsapó-nyelves, hordózár-nyelves és váltakozó dorn-méretű kivitelekben, 25, 30, 35, 40, 45, 50 mm-ig. Ezeket főként társasházi ajtókba, aluportálokba, bankoknál, illetve rácsokba szokták még vektorzárként alkalmazni.

Ajtócsukók, ajtóbehúzók: A Cisa olajosfékek szinte bármelyik ajtóra felszerelhetők. Könnyű szerelhetősége és állíthatósága miatt ajánljuk ezt a terméket. Minőségileg megbízható árucikk.

Cisa pánikajtó-zárak: Már mindenki találkozott ilyen típusú zárral, csak nem ismerte föl. Aki már járt moziban, az a kijárati ajtónál a kezébe is foghatta azt a hosszú rudat, amivel össze van kötve a jobb- és baloldali zárnyelv. Ezeket hívják pánikzáraknak. Ilyenekkel találkozhatunk még bevásárló központokban és tűzgátló ajtókra szerelve egyaránt.

Cisa törésvédő pajzsok: A biztonsági zárbetétek erősítését egy ún. belső csavarozású törésvédő pajzzsal oldották meg, ami tulajdonképpen a zárbetét előtt helyezkedik el. Ez egy vastag anyagból készült, fúrásvédelemmel ellátott, több színben elérhető biztonsági zárrozetta. Ilyen szín pl. a matt-króm, réz, bronz.

Legutolsóként meg kell említenünk a Cisa rászegző zárakat. Mint a nevében is benne van, magára az ajtólapra, belülről kerül ez a zár felszerelésre. Lehet egyirányú-, vagy többirányú záródású. A többirányú záródásnál rudakat kell kiépíteni, amely rudak védi az ajtót a befeszítés ellen, az ajtó több pontján. Ebből létezik tollas kulcsos és szúrókulcsos kivitel is.