Cisa zárak

Cisa tollas kulcsos zárszerkezet helyszíni cseréje garanciával

Ha Cisa zárakról beszélünk Magyarországon, akkor elsősorban a Cisa tollas kulcsos, biztonsági trezorzárak kerülnek előtérbe. Ennek a nagytestű biztonsági zárnak van kódolható és nem kódolható változata. Ezekkel is elsősorban lakóparkokban, társasházakban találkozunk.

Ez egy négylöketű, tollas kulcsos zártest. Négy darab acéltüskét tol ki előre, alulra és felülre, amelyhez kiegészítő rudazat telepíthető. Ismertetőjegye, hogy egy fekete műanyag van a kulcs fejére húzva, amin a Cisa logó és a Cisa felirat van feltüntetve. A gyári kulcsokba sorszám van gravírozva. A Cisa zár egy nagyon megbízható szerkezet, amelyet cégünk, zárszerviz szolgáltatás keretében, cserél, szerel, kódol, illetve esetenként javít.

A Cisa tollas kulcsos szerkezet egy jól beállított ajtó esetén akár 20 évet is kibír. 10 évenként, ha lenyomjuk a kilincset és egy kis WD40-et adunk a szerkezetnek, akkor a kellő olajozást megkapva, elég hosszú élettartamra tehetünk szert. A kulcsok kopását, elhasználódását a legtöbb esetben egy másik kulcsgarnitúra áttanításával kiküszöbölhetjük.

Cilinderes Cisa zárszerkezet cseréje, átalakítása

A cilinderes Cisa zár ugyanazt a funkciót látja el, mint a kódolható változat. Még a zárdoboz mérete is megegyezik vele. Ugyanúgy három irányba zárja az ajtót. A különbség annyi, hogy a szerkezet meghajtását nem egy tollas kulccsal végezzük, tehát nem lamellákat emelget a kulcs, hanem egy kiválasztott cilinderbetét tolókavivője forgatja a szerkezetet. A zárszerkezetben fogaskerék rendszer működik. A kulcs elforgatásával a fogaskerekek egymásba kapcsolódnak és a hosszított toldásokat kitolják a zárdobozból, így jön létre a zárás.

A zárbetét méretét mindig az ajtóvastagság határozza meg. Kívülről a zárbetéten egy kerek formájú, vastag anyagból készült zártörés elleni védelmet szerelnek fel, amely belülről van rögzítve, így azt maximum csak levágni lehet. Ezen a törésvédőn belül, még egy kis fúrásvédelem van a zárbetét elé behelyezve, ezzel is megnehezítve a zárbetéthez való hozzáférést. A pajzs színe lehet króm, réz, bronz, fekete, amilyen éppen az ajtóhoz illik.

A megfelelő zárbetét kiválasztásánál, a minőség mellett a méretet is figyelemebe kell venni, mert a külső törésvédő ráfekszik az ajtó külső lapjára, így ennek tartományából adódik a méret.  Vékony ajtóknál pl. 35/40 mm-es, vastagabb, dupla burkolatos ajtóknál ez akár lehet 60/50 mm-es méret is.

Cisa kulcskészlet csere lakáskulcs elvesztése miatt

A Cisa gyár úgy fejlesztette ki egyes biztonsági zárjait, hogy külön kulcskészleteket gyártott hozzájuk. Ezzel csökkenteni tudták a kulcselvesztés miatti zárcsere költségeket. Maga a zár kódolható, többször is áttanítható új kulcsokra. Ez annyit jelent, hogy a zár elején lévő csavar elfordításával, bármikor, egy mozdulattal egy másik kulcsra átállítható a zár. Ez egy nagyon jó megoldás, mert nem kell szétszedni hozzá az ajtót. Cégünk ennek a kulcsnak a kódolását vállalja, Budapest területén, 54.000 Ft költségért.

A régi, akadozó zárszerkezeteket nem ajánlatos átkódolni, csak a kiválóan működőket! Persze, ha nincs anyagi lehetőség a komplett zárcserére, akkor átkódoljuk, de erre garanciát nem tudunk biztosítani.

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

A gyári Cisa kulcs formája, kinézete, funkciója

A gyári Cisa kulcs mindig egyforma hosszúságú. A fején egy fekete műanyag sapka van, gyári logóval és felirattal ellátva. A kulcsok szárába sorszám van gravírozva.

A kulcsmásolást kimondottan Cisa gyári nyerskulcsokra javasolt elvégeztetni, mert azok nem roncsolják a zárszerkezetet, ezáltal az élettartamát is meghosszabbítják.

Ritkább esetekben találkozunk hosszabb Cisa kulcsokkal is, ez azért van, mert nagyon vastag ajtó lett beszerelve, zaj-, hang- vagy esetleg hőszigetelés miatt, így szükség van a hosszú kulcsokra. Cégünk kizárólag helyszíni zárcserével, zárkódolással foglalkozik, kulcsmásolás ügyben nem tudunk segíteni! Az egy külön szakma

Cisa portálzárak kicserélése ajtórácsban

A Cisa zárgyártó cég nemcsak nagytestű zárakat, hanem többek között portálzárakat, bevéső zárakat is gyárt, amelyekkel Magyarországon szintén gyakran találkozhatunk.

Főként alumínium nyílászárók szelvényeibe szokták ezeket a zárakat beszerelni. Létezik belőlük egyirányú-, kétirányú-, simanyelves-, görgőnyelves-, kampós-, csapos-, vagy nyelvnélküli kivitel, amelyek lehetnek tollas- vagy cilinderes működtetésűek. A portálzárak széles méretválasztékban találhatók meg a magyar piacon.  Amennyiben portálzárakkal kapcsolatban kérdése merülne fel, hívja ügyfélszolgálatunkat!

Néhány adat ezek dorn-méreteivel kapcsolatban. A zár előlap szélessége 21 mm, a zár előlap és a kilincstengely közép lehet 25, 30, 35, 40, 45 mm, a cilinder zárbetét hengerközép és a kilincstengely közép pedig 85 és 92 mm között lehet. A zárdoboz mérete nyitás-hosszúság arányában változik.

Cégünk rövid határidővel beszereli a meghibásodott portálzárak helyére az újat. Garanciális munkavégzést biztosítunk ügyfeleinknek, Budapest területén gyors kiszállással. Hívjon minket az alábbi telefonszámokon:

06-70-770-2942

Cisa törésvédő pajzs szerepe, feladata a bejárati ajtón

A Cisa gyár által gyártott törésvédő pajzsok feladata, hogy a biztonsági zárban lévő zárbetéteket megvédjék az úgynevezett roppantós eljárástól. Anyagukat tekintve erős acélból készülnek. Réz, antikolt, króm illetve fekete változatban léteznek. A kulcsnyílásnál egy fúrásvédő forgógyűrű található és két hatos átmenő csavar rögzíti a pajzsot az ajtóhoz. Ezek a pajzsok szabvány méretűek, melyek hatos menettel vannak rögzítve. A két menet közötti távolság 38 mm. Ez megegyezik az összes Európában használt zár törésvédő méretével. Így ha nem kapunk pont gyári Cisa pajzsot, akkor akár egy másik olasz gyártó zárvédő pajzsa is felszerelhető az ajtóra. A pajzsok nagyon masszívan tartják és védik a zárbetétet, letörni, megfúrni őket nem lehetséges. Kizárólag flexszel vagy más roncsolásos eszközzel és eljárással lehet őket eltávolítani az ajtóról. A pajzsban lévő forgógyűrű edzett anyagból van, ami a fúrás ellen védi a zárbetétet, illetve az ún. forgógyűrű körkörös mozgást biztosít a kulccsal való forgatáshoz.

A Cisa bejárati ajtóban lévő zárbetét fontossága

Ezekben az ajtókban, szinte minden európai gyártó által gyártott zárbetét beszerelhető. A vásárlás előtt egy méretezést mindenképpen el kell végezni. Általában olyan zárbetéteket javaslunk, amiket már magas fokú védelemmel láttak el, pl. fúrás-, finomnyitás-, magkihúzás-, törés-, zárrezgetés elleni védelem.

Ilyen zárbetét pl., amit mi ajánljuk a Cisa ajtóba, az izraeli RB LOCXIS zárcsalád, illetve az újonnan elérhető, ingyenes kiszállással beszerelendő Keylocx, Mabisz 5 minősítéssel ellátott zárbetét. Széles méretválasztékban elérhető e két zárbetét és minőségük is kiváló. A zárcsalád a legfelsőbb kategóriát képviseli, a fenti védelmeken kívül még illetéktelen kulcsmásolás elleni kódkártyával is rendelkezik.

Ezeknek a zárbetéteknek még óriási előnye a szervizhálózatunknak köszönhetően, hogy bármilyen méretet tudunk belőlük raktárkészletről prezentálni, azonos nyitásúvá kódolni, fő- és vezérkulcsos rendszert belőlük kiépíteni.

06-70-770-2942

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest