Cisa zár átkódolása régi kulcsról új kulcsra

Napjainkban már a kódolható Cisa zár a legelterjedtebb a Cisa biztonsági zárak között. Nagyon sok olasz zárgyártó cég próbálkozott és próbálkozik mind a mai napig az úgynevezett „tanítható”, vagy magyarul az átállítható, programozható zárszerkezettel. Ezeknek a szerkezeteknek a legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy nem kell hozzá szétbontani az ajtót, hanem egy átállító csavar elforgatásával bármikor, egy másik ugyanolyan márkájú kulcsra átprogramozható, megtanítható a zár.

Ez egyrészt időt, másrészt pénzt takarít meg a megrendelőnek. Amennyiben lehetőség van rá, semmiképpen ne végezzék el a kódolást otthon, hanem forduljanak szakemberhez, mert könnyen előfordulhat egy laikusnál, hogy a régi kulcs már nem nyitja, az új kulcsok meg még nem nyitják a szerkezetet, a rossz átállítási műveletnek köszönhetően.

Ügyeleti jelleggel, helyszíni munkavégzéssel rendelje meg tőlünk a Cisa trezorzár átprogramozását, kódolását! Mi visszük a helyszínre az új kulcskészletet, melyet mindig az ügyfél előtt bontunk ki. A zárkódolás művelete maximum 10 perc. A kódolás után zárszerelő kollégánk még átnézi, hogy az ajtó hogyan záródik, hogy nem szükséges-e egy kis utólagos állítást, igazítást végezni a tökéletes záródás érdekében. Ha mindenképpen valaki magának végzi el a zárkódolást, ez megoldható, hiszen nem egy nagy dolog, csak azt kell mérlegelni, hogy ha véletlenül mégsem veszi be a zár az új kulcsot, akkor már a régi sem fogja működtetni. Ilyenkor történik meg az elkódolás. Ha ez Önnel is előfordulna, vagy el szeretné ezt kerülni, hívjon minket bármikor, munkaidőben!

Cisa zárkódolás a helyszínen zárszerelő szakemberrel

Amennyiben valaki mégis érez magában annyi affinitást, hogy megpróbálkozik a zárkódolással, azt az alábbiakban ismertetett módon tudja megtenni. A Cisa zár kódolása a következőképpen történik.

Első lépésként nyissuk ki az ajtót 50 fokban. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a zár mind a négy fordulatát ki tudjuk „tekerni”, ugyanis csak ebben az esetben lehet a kódolást elvégezni. Ezután húzzuk ki a kulcsot a zárból. Vegyük elő az új Cisa kulcskészletet, ami egy szegecselt piros-fehér dobozban található. Ebben találunk 3 darab kulcsot és egy L alakú imbusz kulcsot. A zár legalsó tüskéje alatt van egy állítható csavar, ezt keressük meg. Ennek a közepébe helyezzük bele az L alakú imbusz kulcsot, majd nyomjuk be és fordítsuk el az óramutató járásával ellenkező irányba mindaddig, amíg egy kattanó hangot hallunk. Ezután a csomagból vegyük ki az egyik új kulcsot, helyezzük bele a zárba és nyissuk ki vele az előzőleg négyre „zárt” Cisa biztonsági zárszerkezetet. Innentől kezdve már az új kulcsok működtetik a Cisa trezorzárunkat.

Ez a találmány egy igen praktikus megoldást nyújt, hiszen rengeteg időt spórol meg a szerelő és az ügyfél azzal, hogy nem kell a bonyolult zárcserét végrehajtani. Így nem is kerül annyiba, mint egy komplett zárcsere.

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

A kódolható Cisa bejárati ajtózárakról tudnivalók

A tanítható, azaz programozható trezorzár a Cisa cég egyik olyan terméke, amelynek a fejlesztése során, sikerült megőrizni a minőséget és egyben meghosszabbítani a zárszerkezet élettartamát. Erre azért utalunk, mert némely más zárgyártó cég által előállított terméknek, - amelyek hasonló elven működnek -, már többszöri ajtóbecsapás után szétakad a zárszerkezete és ilyenkor nem lehet bezárni az ajtót, rosszabbik esetben nem lehet azt kinyitni, mert összekuszálódnak a szerkezetben a lamellák.

Nagyon fontos tényező, hogy csak olyan zárat kódoljunk, ami nem akad, nem szorul, illetve nem egy agyonhasznált, régi zár. Régi zárakat semmiképpen nem ajánlatos kódolni, mert, ahogy az a régi záraknál lenni szokott, a zárszerkezet bármelyik pillanatban felmondhatja a szolgálatot és akkor mit sem érünk az új kulcsainkkal. A régi záron azt értjük, hogy egy 15 éves, napi rendszerességgel használt ajtózár, aminek nemcsak a lamellái, de a kulcsai is már gömbölyűre le vannak koptatva, azokat egyáltalán nem ajánljuk átkódolásra.

Zárszerviz cégünkkel is előfordult már a zárkódolás során, hogy az ügyfélnek beígért egyperces zárkódolás közel két órán át tartott, mert az új kulcs betanítása során szétakadt a szerkezet, úgyhogy az új kulcs még nem nyitotta, a régi pedig már nem nyitotta a zárat. Ebben az esetben sajnos be kell vállalnunk az ajtó szétszedését és az egész művelet újrakezdését, vagy akár egy új zárszerkezetre való cserét is. Sajnos ez gyakran előfordul a régi zárszerkezetekkel, így régi zárak kódolását csak akkor vállaljuk, ha az ügyfél kimondottan ragaszkodik hozzá.

Mikor érdemes elvégeztetni a Cisa többpontos zár átkódolását?

Vannak olyan esetek, amikor mindenképpen érdemes elvégeztetni egy szakemberrel a Cisa zár kódolását. Például az alábbiakban ismertetett szituációkban.

Ha valaki új ingatlanba költözik és kódolható Cisa van a bejárati ajtóban, ami nem régi, és a szerkezet sem akadozik, akkor a zárkódolás egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a volt tulajdonos még véletlenül se rendelkezzen a lakáshoz tartozó extra kulcsokkal. Sosem lehet tudni…

Ha elhagyták a kulcsokat és el akarják kerülni, hogy illetéktelen személyek bejussanak a lakásba a megtalált kulccsal. Ezt is akkor érdemes csak fontolóra venni, ha nem régi a zár és egyébként tökéletesen működik.

Akkor is jó, ha átprogramoztatják a Cisa zárat új kulcsokra, ha egy olyan személlyel, baráttal, ismerőssel, háztartási alkalmazottal, esetleg rokonnal szakadt meg végleg a kapcsolat, akinél elképzelhető, hogy maradhatott a birtokában egy másolt kulcs. Ebben az esetben is költséghatékony és kiváló megoldás a Cisa szerkezet új kulcsokra történő tanítása.

Ezek a Cisa kulcsok szabadon másolhatóak. Akinek van ilyen nyerskulcsa, az minden további nélkül le tudja másolni, mert nem kell hozzá semmilyen kártya. Kulcsmásoló szaküzletek vállalják a Cisa tollas kulcsok másolását 4000-7500 forint között a darabonkénti áron, ami az üzlettől függ.

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

Cisa zárszerkezet átkódolása Budapesten új kulcsokra

Egy elhagyott vagy ellopott Cisa lakáskulcs esetén megértjük, hogy az ügyfél nem akar napokat várni egy zárkódolásra. Így, ha ilyen jellegű problémája van, bátran hívjon minket bármikor. Mi az év minden munkanapján elérhetők vagyunk! Akár egy órán belüli helyszínre érkezéssel, gyorsan és zajtalanul átkódoljuk Önnek a Cisa zárszerkezetet! Nem kell az esti órákban sem aggódni a szomszédok miatt, hiszen a Cisa zárak kódolása egy-két perc alatt megvan, és semmilyen zajjal nem jár. Egyszerűen csak olyan, mintha a saját kulcsával nyitná ki a zárat.

Minden zárkódoláshoz szükséges anyagot mi a helyszínre is viszünk, így ezzel sem kell törődnie. Az új kulcskészlet egy gyár által leszegecselt papírdobozban érkezik az ügyfélhez. Ebből a bontatlan gyári csomagolásból bontjuk ki a kulcsokat az ügyfél szeme láttára, így biztos lehet abban, hogy az új kulcsok senki másnál egyetlen pillanatig sem voltak, miáltal teljes a biztonság!

Cégünknél a helyszíni Cisa zár átkódolása, Budapest területén, akár egy órán belüli kiszállással, bruttó 48.000 forintba kerül. Ezt az összeget a munkát végző kollégának kell átadni, készpénz-fizetési számla ellenében.

Ne álljon neki házilag a zárkódolásnak, főleg ne az éjszaka közepén, inkább hívja Cisa zárszerviz cégünket! Mi gyorsan, szakszerűen, pontosan elvégezzük a programozást!

Bármilyen Cisa zárkódolással, zárprogramozással kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvosolására a cizazarcsere.com csapata készséggel áll rendelkezésére! Kollégáinkat bármikor hívhatja Budapestről, vagy Pest megyéből. Cégünk folyamatosan lépést tart a biztonsági trezorzárak, zárszerkezetek, zárrendszerek folyamatos fejlődésével, így bátran elmondhatjuk, hogy naprakészek vagyunk, bármilyen Cisa zárral kapcsolatos problémáról is van szó. Hívjon minket az alábbi telefonszámon!

06-70-770-2942