Cisa fekete fejű tollas kulcs, miben is különbözik a hagyományos, rövid, egyszerű kulcsoktól?

Szinte bárki számára feltűnik a különbség, ha egy olasz tollas kulcsot tart a kezében és egy hagyományos, pl. Elzett zárbetét kulcsát. Először is, már a kulcshosszon is látszik a differencia. A sima, egyszerű kulcs kb. 5 cm hosszú, ezzel ellentétben a Cisa bástyás kulcs teljes hossza, ajtóvastagság függvényében, 8-12 cm között változik. A gyári normál méretű kulcs hossza max. 8 cm.

Mit kell tudni a pótkulcsot készítéséről, ha nagy a család és nem elég az 5 db kulcs?

Általában az 5 darab gyári Cisa kulcs elég szokott lenni, mert mi mind a kódolás alkalmával, mind a komplett hárompontos zárszerkezet cseréjével 5 darab kulcsot adunk a szerelés után. És ami a legfontosabb, hogy ezeket a kulcsokat az ügyfél bontja ki előttünk, minden probléma elkerülése érdekében!

A kulcsmásolás is egy olyan szakma, amit ha jól csinálnak jól működik, visszatérnek a vevők, de sajnos egyre többen hódolnak ennek a szakmának, hiszen egy kulcson akár kétezer forintot is lehet nyerni. A baj pedig ott kezdődik, hogy laikusként bevisszük az első hozzánk legközelebb eső helyre és ott rossz, pontatlan kulcsmásoló géppel készítik, szabad szemmel is látható, kézzel tapintható a különbség a gyári illetve a kulcsmásoló által elkészített kulcs között. Ezek a kulcsok azért kicsit több figyelmet igényelnének. Nagyon fontos a kulcsnak a beállítása a másolás előtt, illetve a minőségi alapanyaghasználat. Ha rossz a másolat, kemény az anyag, a zárszerkezetet tönkreteheti és saját magunknak komoly anyagi problémát okozhatunk egy rossz kulcsmásolat alkalmazásával.

Miért ilyen hosszú ez a kulcs? – kényelmetlen, fárasztó a mindennapi használata

Az olaszok -akármelyik gyártóról beszélünk- a legrövidebb tollas kulcsok esetén is a 8 centiméteres hosszt alkalmazzák, sőt ennél még vannak hosszabbak, például tűzálló ajtók esetében 12-14 cm hosszúságúak is lehetnek. Ennél az úgynevezett lamellás típusú zárszerkezetnél ugyanúgy, mint a páncélszekrények kulcsainál kizárólag bástyás, tollas kulcsot lehet használni. Ezt így találták ki anno, ezen nem lehet változtatni, ha ilyen ajtónk van ezzel együtt kell élni. Emellett kellő figyelmet érdemes szentelni a kulcs épségére, biztonságára, hogy ne sérüljenek azok a kis fogak, amik a kulcs végén vannak. Ha elferdülnek, nagyon elkopnak vagy hiányosak mindjárt elkezd akadni a zár és ha erre nem figyelünk oda, az bizony zárszerkezet cseréhez vezethet, mivel tönkreteszi a zár egyes belső alkatrészeit a ferde, kopott fog.

Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy a kulcs ne sérüljön

Valójában sokat, többek között az egész család számára nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez a kulcs a lakás biztonsági szív- lelke-motorja, ezen keresztül megy végbe a nyílászáró zárása, amely védi az otthonunkat. Nyugodtan el lehet mondani a gyerekeknek is, hogy ha ez a kulcs nem megfelelő helyen van tartva, amíg nincs használatban, akár meg is sérülhet. Ezért érdemes táskában és nem zsebben tartani, nem szabad ráülni a fogakra, illetve nem is kényelmes, szúrja az ember lábát a textilszöveten keresztül. Hajlamosak vagyunk arra, hogy a kocsiba való belépéskor egyszerűen csak bedobjuk a kulcsot vagy a kesztyűtartóba vagy le a földre, pedig az ülésre szántuk és ezekkel a kis apró mozdulatokkal a folyamatos dobálással, nem törődéssel sérülnek meg a kulcsok, így ne csodálkozzunk, ha a zár is tönkremegy egy idő után. A legnagyobb biztonságban általában a hölgyeknél szokott lenni a női táskában, de ott meg az a probléma, hogy a belső szövetet a sorjás, éles fogak könnyedén kiszakíthatják és egy jó márkájú táska igen drága, nem biztos, hogy a férjek örülni fognak neki.

Összefoglaló információ a Cisa biztonsági ajtóról, kulcsról, zárról

A lényeg a lényeg, aki egy olasz bejárati ajtóval rendelkezik az nyugodtan élheti az életét távol az ingatlantól, hiszen 100 százalékos védelmet kap mind az ajtó, mind a zár részéről. Megtudtuk azt is, hogy a hosszú kulcs biztonságos, ám a rövid kulcs kényelmes, döntse el mindenki, ki, melyik irányba megy. Kaptunk néhány információt arról is, hogy hogyan használjuk a mindennapokban a kulcsot, hogy ne sérüljön, illetve nekünk se legyen kényelmetlen a használata. És ami a legfontosabb, ha pótkulcsok készítésére kerül sor, csakis olyan helyen másoltassunk, ahol ezzel foglalkoznak évek óta, van gyári alapanyaguk és látszik az üzlet külső-belső kialakításában, hogy profik ebben a szakmában. Az ilyen helyen biztos, hogy jó kulcsot fogunk kapni.