Lakáskulcsvesztés miatti, helyszíni Cisa zártanítás, 5 kulcsos kivitel

Azoknál a Cisa trezorzáraknál, ahol lehetséges a kódolás, egy kis szerelőnyílás vagy szervíznyílás van beépítve az utolsó zárrúd alatt. Ezekben az esetekben nem kell szétszedni az ajtót, csak átprogramozzuk a régi zárat az új kulcsokra. Ennek a műveletnek a végrehajtásának senki ne álljon neki házilag, mindenféleképpen a szakember rutinja szükséges a feladat végrehajtásához.

Egyre nagyobb igény mutatkozik a több kulcsos zárakra, ezért is alkalmazunk a 3 kulcs helyett már csak 5 kulcsos verziót. Nálunk ez folyamatosan elérhető, általában 50-100 darab garnitúrát tartunk raktáron, hogy ne hagyjunk senkit cserben. Budapest területén a Cisa átkódolás 54.000 – 56.000 forinttól megrendelhető. Ez egy komplett költség, benne van az új kulcskészlet és a munkadíjunk is. Az időpont miatt és a kiszállás részleteiről telefonon tud érdeklődni, illetve a szolgáltatást is itt tudja megrendelni. A Cisa zárak átprogramozásánál nemcsak újraprogramozzuk a zárszerkezetet, hanem, ha szükséges, beállítjuk az ajtót a könnyebb záródás érdekében. Ilyenkor egy extra 5-10 perces plusz ajtókarbantartást, igazítást kap az ügyfél, így a következő években élvezheti a gondozásmentes használatot.

5 kulcsos Cisa trezorzár csere – Csak nálunk!

Bevezettük a szervizünkbe az 5 kulcsos trezorzár-szerkezet cseréjét, mivel egyre nagyobb igény mutatkozott a nagyobb családok miatt, a többkulcsos kivitelre. Amikor Cisa zárszerkezetet szerelünk be, mi már nem favorizáljuk a kódolható változatot, mert eléggé leromlott a minősége, és nem szeretnénk garanciális problémákból adódóan szétverni a zárat egy héten belül, mert nem úgy illeszkednek a lamellák a kódolás során, mint a régebbi típusoknál. Ezért is használunk már fixlamellás, megbízható, 5 kulcsos zárszerkezetet a Cisa zárcsere során. Nyilván ennek is van hátránya, hogy a következő kulcsvesztés esetén nem lehet átprogramozni egy másik kulcsra, viszont garantáltan hosszabb a működése, mint egy kódolható Cisa trezorzárnak. Sajnos nem csak erre a zárra, de a legtöbb, szintén kódolható olasz zárra is rá lehet húzni ezt a negatív köntöst. Valamiért spórolnak a gyártók, lehet hogy nem tudják eladni a terméküket drágábban, csak ez az alapanyag használatának a rovására megy. Ugyanilyen minőségi problémákkal találkozhatunk az autóiparban, illetve bármilyen híradástechnikai termékkel kapcsolatban is.

Budapest területén a komplett Cisa zárszerkezet csere 5 darab gyári kulccsal -amit a kedves ügyfél előtt bontunk ki-, 95.000 forinttól megrendelhető. A munkafolyamat kb. 2-2,5 órát vesz igénybe. Egy év garanciát vállalunk a zárcserére, a számla lesz egyben a garancia is. A munka befejeztével a szerelő kollégának kell készpénzben fizetni a helyszínen.

Gombos kivitelű Masterdoor ajtó zárnyitása, kizáródás esetén

Az olasz Masterdoor ajtógyártó cég évenként több százezer bejárati ajtót készít, illetve szállít Európa különböző országaiba. Vannak alap-ajtók, illetve magasabb szintű bejárati ajtók is, különböző színnel, borítással ellátva. Magyarországra is elég sok ilyen bejárati ajtó érkezett. A modern lakóparkok bejárati ajtói sok esetben kívülről fix gombos kivitellel vannak ellátva. Ennek megvan a maga előnye és a hátránya is. Mindenképpen előny, hogy nem kell belülről kulcsra bezárni az ajtót napközben, elég csak behúzni. Hátránya pedig, hogy ha belülről benne marad a kulcs a zárban, kizárják magunkat a lakásból és nem tudnak visszamenni. Erre az esetre speciális eszközökkel, szerszámokkal tudunk segíteni az ügyfeleknek a bejutáshoz. Budapest területén már 20-25.000 forintért sérülésmentesen kinyitjuk az ajtót, és elmondjuk, hogy a jövőben mire kell figyelni, hova érdemes tenni tartalék kulcsot, hogy legközelebb ne történjen ilyen a megrendelővel.