Cisa ajtózár programozása, ha elveszett a lakáskulcs

Elég fontos feladattá válik, válhat a tollas kulcsos Cisa zár újraprogramozása, tanítása, ha elhagyták a lakáskulcsot, illetéktelen kezébe került vagy éppen új ingatlant vásárolta, amelyhez csak 3 kulcsot adott át a régi tulaj az 5 helyett. Ilyenkor azért érdemes elgondolkodni azon, hogy a maradék 3 db kulcs hol és kinél lehet. Azt tanácsoljuk, hogy a nyugodt, biztonságos alvás érdekében, ejtsék meg mielőtt a zárcserét/kulcs-cserét, nem azon a pár tízezer forinton fog múlni a jövő!

A Cisa zárak programozása viszonylag egyszerűbb feladatnak tűnik, így elsőnek, pláne, ha a YouTube-on is már megnézték az összes videót ezzel kapcsolatban. Azért azt tudni kell, hogy az internet az a hely, ahol mindenki mindent tud, aztán a végén mégsem működik. Egy Cisa zárprogramozásához először is a zárnak magának tudni kell ezt a funkciót, mivel vannak fixlamellás és állítható zárszerkezetek, ezért 50 zárból legalább 8-10 darabot egyáltalán nem lehet kódolni. Ezt az ügyfél saját magától nem fogja tudni kitalálni, ezért is keressen inkább minket a zárkódolásra! Házi praktikákat, trükköket ne alkalmazzon! Ha elkódolódik a zárszerkezet, komplett testet kell cserélni, nem visszakódolható, ennek a költsége pedig akár százezres nagyságú is lehet!

Budapest területén a tollas kulcsos Cisa zárak helyszíni átkódolása 5 darab kulccsal 54.000 forintért elérhető. Ebben az esetben, ha szükséges, utólagos ajtóigazítást, ajtóbeállítást is végzünk.

Gombos kivitelű bejárati ajtó – ha becsapódik, mi a teendő?

A legkellemetlenebb szituációk egyike, amikor az ember elfelejti magával vinni a kulcsot, benne hagyja a zárban belülről és egy mozdulattal berántja maga mögött az ajtót. A kulcs belül, ő meg kívül. Ilyenkor van ám a baj, pörögnek a fogaskerekek az agyban, hogyan lehetne bejutni/visszajutni az ingatlanba.

A legjobb és egyben leghatékonyabb megoldás ilyenkor, mivel a telefont még a vécére is magával viszi mindenki, egy Cisa ajtózár szerviz felhívása. Ajánljuk magunkat! Mi sérülésmentesen elvégezzük a becsapódott ajtók nyitását, Budapest területén díjmentes kiszállással, akár egy órán belül. A becsapódott ajtónyitás nálunk már 20.000 forintért elérhető. Ha nincs rázárva a zár, csak a nyelv kattant a tokba, százszázalékos sérülésmentes zárnyitást tudunk a helyszínen prezentálni. A trükk a szakértelemben, illetve a precíz szerszámozottságban rejlik. Ezekről ennél részletesebb nem nyilatkozunk, hiszen vállalkozásunk alapja a szaktudás, a szakértelem és a nagyfokú tapasztalat.

Azoknál az olasz Masterdoor bejárati ajtóknál, amelyeken kívül egy fix gomb van, tehát nem forgatható, tekerhető, könnyebben kizárják az emberek önmagukat, viszont nagy előnye, hogy belülről nem kell feltétlenül mindig bezárni, elég csak behúzni magunk után és ki is zártuk a külvilágot.

Masterdoor ajtó utólagos beállítása, ha szorul, akad, nehezen működik

A Masterdoor bejárati ajtó Olaszországból került beszállításra, beszerelésre, különböző modern lakóépületekben, lakóparkokban alkalmazzák őket a leggyakrabban. Elmondható róla, hogy elég biztonságos kivitelű. Semmi extra de mégis nyújt olyan biztonságot, mint egy másik bejárati ajtó. Nyilván nem szabad összehasonlítani a kínai vonallal, mert ez egy jóval magasabb kategória, de mégis a megfizethető árat képviseli.

Az évek múlásával, illetve a rendszeres használat során ezeknél az ajtóknál is előfordul némi-nemű igazításra való igény, pl. leül az ajtó és zsanéremelést kell eszközölni. Vagy beleér az ajtó a keretbe, amit ajtólappozícionálással meg tudunk változtatni, illetve ha az átadási pontok nem találkoznak, akkor utólagos igazítást végzünk. Ne halogassa, ne engedje, hogy sokáig akadjon, szoruljon a zárszerkezet, mert előbb-utóbb kulcstörés fog bekövetkezni. Ezt pedig biztos, hogy zárcsere fogja követni, súlyos tízezrekért. A Cisa ajtózárral rendelkező bejárati ajtók akadása, szorulása valami oknál fogva következik be, pl. mozog a ház, dilatál az épület, ezért elmozdulnak a rögzítési pontok, egy pár mm-t megereszkedik az ajtólap az ajtótokhoz képest és mindjárt meg is változik a záródási művelet.