Biztonsági olasz Cisa ajtónyitás ajtózár meghibásodása miatt, 0-24

A legtöbb ajtózár probléma váratlan helyzetekben szokott előjönni, persze nem máskor, mint amikor sietünk éppen valahova, vagy érkeznénk haza fáradtan a munkából. Az elmúlt 20 évben rengeteg olyan problémát oldottunk meg ajtó- illetve zárnyitás területén, amelyekkel más, nem biztos, hogy sikerrel járt volna. Ezek az ajtózárak speciális zárszerkezetek, nem mindegy, hogy ki, hogyan, milyen szerszámmal hajtja végre a műveletet, amelyet egy ilyen zárnyitás igényel.

Az Olaszországban készült Cisa zárszerkezetek programozható, illetve fixlamellás kivitelben vannak jelen a magyar piacon, cseréljük ezt is, azt is, illetve lakáskulcs vesztés vagy új lakásba költözéskor programozást, átkódolást hajtunk végre. Éjjel-nappal hívhatnak minket ügyeleti telefonszámunkon, melyet megtalálnak a kapcsolat menüpontban. Amennyiben valakinek sürgősségi zárcserére, zárszerkezet javításra vagy új kulcsokra van szüksége, hívhatják akár hétvégén is a telefonszámunkat!

Mi a garancia arra, hogy originál kulcsokat kap a megrendelő a zárszervíz cégektől?

Nálunk ez egy bizalmi kérdés, úgyhogy a zárhoz tartozó kulcsot, illetve a kulcskészletbe tartozó vadonatúj tollas kulcsokat az ügyfél szeme láttára bontjuk ki a csomagolásból. Tehát a gyárilag becsomagolt, lefóliázott vagy leszegecselt dobozokat, zacskókat mindig az ügyfél előtt bontjuk ki, és mutatjuk meg azt is, hogy ezek még nem voltak használva. Sokszor felmerül a kérdés, hogy szeretnének plusz kulcsokat, mert nem elég az 5 darab, hogy másoljuk le vagy szerezzük be az ügyfél részére. Ebben sajnos nem tudunk segíteni, mi nem vagyunk kulcsmásoló cég, az egy teljesen másik szakma. Zárszaküzletbe kell a kulcsokkal elmenni és ott kell a plusz kulcsokat legyártatni, ha lehet, olyan helyen, ahol precíziós gépekkel történik ez. Elég sok esetben a rossz kulcsmásolat okozza a zárszerkezet halálát, mert egy rosszul elkészített kulcs tönkreteheti a lamellákat, meggörbítheti azokat, így nem lesz tökéletes a működés és a hosszútávú használat sem.

Amikor becsapódik egy gombos bejárati ajtó mit tehetünk, kit hívjunk, mennyibe kerül?

Nagy divat az új építésű társasházak esetében, hogy kívülről egy fix gombot, markolatot vagy fogantyút helyeznek a kilincs helyére, amely nem mozog, nem lenyomható, így ha magunk után behúzzuk az ajtót és a kulcs véletlenül benne maradt a zárszerkezetben vagy zárbetétben belül, akkor már ki is zártuk magunkat a saját lakásunkból. Ilyenkor a legcélszerűbb egy Cisa zárakkal foglalkozó szakszervizt hívni, akik sérülésmentesen kinyitják a zárat! Ebben az esetben nincs bezárva az ajtó a kulccsal, csak a nyelv van bekattanva a tokba, ezt pedig speciális eszközökkel, dróttal, lapokkal vagy egyéb célszerszámokkal sérülésmentesen ki tudjuk nyitni. A költsége ennek 25.000 forinttól elérhető Budapest területén.

A legrosszabb, amit tehetünk, hogy nekiállunk házilag feszegetni, rongálni, emelgetni, így megsértve az ajtón a burkolatot, esetleg a tokon lévő festéket megkarcolva, tönkretéve a fényezést és a zárszerkezetben is okozhatunk kárt. Ezek sajnos maradandó sérülések, nem lehet őket eltávolítani, ezért érdemes elgondolkozni, valójában megéri-e, hogy spórolunk valamennyit és onnantól kezdve éveken keresztül látjuk a nyomait minden egyes ajtózár kinyitásakor.

Hogyan kaphatok új kulcsokat, ha vettem egy lakást és Cisa ajtózár működteti?

Nagyon egyszerű a válasz. Ez egy gyors, precíziós úgynevezett zárszerkezet cserével vagy kulcskódolással elérhető. Ha minket hív, akár aznapi kiszállást tudunk biztosítani, mind a cserét, mind a kódolást illetően. Mindkét esetben 5 darab kulcsot adunk át az ügyfeleknek, amelyek bontatlan dobozban, csomagolásban kerülnek a megrendelő elé. Majd ezt követően végezzük el a műveletet az új kulcsok beszerelését illetően. Sokszor felmerül a kérdés, hogy lehet-e fénymásolni a kulcsot, ami jópofa kérdés, hiszen fénymásolni papírlapot szoktak, kulcsokat nem. Kulcsokat másoltatni lehet maximum, azt is kizárólag zárszaküzletben, különböző precíziós gépekkel és persze megfelelő nyerskulcsokra.

Régi Cisa ajtózár beszámítása az új zárak cseréje után

Nálunk ilyen opció nincs, csak zárcserében tudunk segíteni az ügyfeleknek, vagy kulcskódolásban. Az, hogy valaki egy 10-15 éves zárszerkezetet még el szeretne adni, maximum a Vaterán vagy a Jófogáson van lehetőség, de ezek megvételét senkinek nem ajánljuk! Mi semmiképp nem számítunk be ilyen zárakat, mivel nem megbízhatóak, kopottak, használtak és senki nem szeretne használt zárat venni a biztonsági acélajtóhoz!

Egy új Cisa ajtó zárszerkezetének az átkódolása, programozása 54.000 forinttól már elérhető. Ha nem tudja a kódoló funkciót a zárszerkezet, akkor csakis a komplett zárcsere jöhet szóba, ami százezer forintos nagyságrendet képvisel. Ehhez azonban látnunk kell, melyik típusú, hárompontos bevésőzárról beszélünk.