Cisa ajtózár-csere a tökéletes védelemért, biztonságért és a nyugalomért

Ez a típusú olasz zárszerkezet egy nagyon komoly védelemmel megalkotott technológiai eszköz, amelyre nyugodtan bízhatjuk otthonunk védelmét, értéktárgyait biztonságát, hiszen a piacon a legjobb zárak egyike közé tartozik a lamellás szerkezete miatt. Évek óta dolgozunk ezekkel a Cisa zárszerkezetekkel és egyetlen egy sikeres betörési kísérlethez sem hívtak vissza minket. Amit mi szereltünk be és állta a sarat, az elég jó bizonyítéka annak, hogy jó zárral dolgozunk és minőségi terméket használunk az ajtó védelmében az otthon nyugalmáért, biztonságáért. Szereltessen ön is tollas kulcsos Cisa zárat velünk, ha a régi már akadozik, nehezen működik. A Cisa zárcsere teljes költsége tollas kulcsos megoldással, gyári kiszerelésben, 5 darab kulccsal 95.000 forinttól elérhető bárhol Budapesten.

Cisa biztonsági ajtózár-problémák kiküszöbölése

Elég sok az a probléma, ami ezeknél az ajtózár szerkezeteknél az ajtó kapcsán felmerül. Különböztessük meg most a zár működését és az ajtó összerakását. Rosszul beszerelt ajtó esetén nem feltétlenül a zár problémája az akadás. Ha egy ajtózár nyitott állapotban hibátlanul működik, viszont a tokba való bezáráskor nehézkesen lehet elfordítani a kulcsot, érdemes egy szakemberrel megnézetni ezt a problémát, mielőtt még beletörne a kulcs. Ez a hibajelenség nem a zárnak a számlájára írható, hiszen rossza az ajtó beépítése vagy a beállítása.

Rengeteg olyan bejárati ajtóproblémával találkozunk nap mint nap, ami miatt tönkremennek ezek a tollas kulcsos zárszerkezetek, ilyen az előbb említett elmozdulás, a ferdén történt beépítés, a szűk ajtóhézagok körben a kereten. A leggyakoribb azonban azon szituációk egyike, amikor az ajtó felső része hozzáér a kerethez, alul pedig befér az ujjunk a két zártszelvény közé. Ennek előbb-utóbb az a vége, mivel rángatják nap mint nap az ajtót, ezáltal a zárszerkezet is terhelés alá kerül, azon belül is a kilincsmechanikai rész, hogy a zárdió el fog törni. Ez pedig odáig fajulhat, hogy beesik a lamellák közé, így a szerkezet nyithatatlanná válik. Ezeknek a problémáknak a kiküszöbölésére érdemes minket hívni, és a helyszínen elvégezzük Budapest összes kerületében az utólagos ajtóbeállítást, igazítást, turbózást, illetve – szükség esetén – az ajtózár kicserélését is, mielőtt a fent említett probléma előjönne.

Miért minket válasszon a Cisa zárcsere kapcsán, mik az előnyök?

Cégünk több mint 20 éve tevékenykedik ebben az iparágban, úgyhogy láttunk már mindent. Bátran merjük ajánlani a szolgáltatásunkat, nálunk napi feladat egy ilyen Cisa zárszerkezet csere, akár kulcsvesztés miatt, vagy a zár szakszerű kinyitása, majd az azt követő zárcsere. Új lakásba költözés esetén egy új, 5 darabos kulcsgarnitúrára tudjuk a meglévő (jól működő) zárat ráprogramozni, rákódolni.

A két legnagyobb érv, ami mellettünk szól, hogy minket válasszanak: 1.) nálunk mindig minden van raktáron, 2.) nálunk az ajtózárakhoz 5 db kulcs tartozik (más zárszerviz cégek csak 3 db kulcsot adnak!) Márpedig nagyon nem mindegy, hogy egy közel százezer forintos zárcserénél az ügyfélnek még ki kell fizetni plusz 12-14.000 forintot a plusz kulcsok készítésére, s ennek utánajárni, időt áldozni rá és kockáztatni, hogy esetleg rossz a kulcsmásolat, mert tönkreteszi pár év alatt az újonnan kicserélt zárat, vagy eleve több kulcsot kapnak rögtön a zárcserekor!

Egy gyári Cisa kulcs másolása darabonként, üzlettől függően 6000-8000 forintba kerül, és bizony tudni kell, hogy bár az utángyártottal lehet, hogy meg lehet úszni olcsóbban, de abszolút nem javasolt a használata, mert nem annyira pontos mint a gyári. Ennek pedig egyenes következménye a fent leírtak.

Mennyi garancia van a beszerelést követően a Cisa zárakra, kulcsokra?

Minden általunk beszerelt zárszerkezete egy éves, teljes körű garanciát vállalunk. Amennyiben zárkódolást végeztetett velünk a megrendelő, magára a kulcsokra nem tudunk garanciát vállalni, hiszen a szerkezetet tanítottuk hozzá az új kulcsokhoz. Márpedig, ha valami történik, az csakis a szerkezettel történhet, elvégre a kulcsokban nincsenek semmilyen alkatrészek, az egy darab öntvény. Mivel a szerkezetet nem cseréltük ki, arra nincs garancia, az a régi maradt. Ezt mindenkinek meg kell értenie. A garancia mindig arra vonatkozik, ami cserélve lett.

Minden zárcsere és zárkódolás alkalmával többször is átnézzük az ajtóműködést, nem hagyunk ott úgy ajtót, hogy a közeljövőben problémák legyenek vele. Ha mégis találunk valami kisebb hibát, előre szólunk az ügyfélnek, hogy tudjon dönteni, tudjon kalkulálni a jövőbeni működést illetően.

Zárkódolás kontra zárcsere  – avagy melyik a jobb, gazdaságosabb?

Erről csak akkor tudunk beszélni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a zár tudja-e a kódoló funkciót vagy komplett zárszerkezet csere szükséges. Nyilvánvaló, hogy a zárkódolás kb. a fele összegbe kerül, de itt van egy olyan bökkenő, hogy ezt csak akkor lehet és szoktuk elvégezni, ha a zár nem túl öreg, illetve ha jól működik. Abban az esetben, ha egyik kritériumnak sem felel meg, mindenképp komplett zárcserét kell eszközölnünk. Mindkét eshetőségre fel vagyunk készülve, mint már említettük a szervízautóinkban van több zár is, több kulcskészlet is, ráadásul 5 darabos kiszerelésben. Ezt nem győzzük hangsúlyozni, mert mindenki már 3 darabos készlettel dolgozik, az egyedüliek vagyunk a piacon, akik hasonló árban, de több (GYÁRI!) kulcsot biztosítanak az ügyfeleiknek! Mi a zárcserekor és a programozáskor is kizárólag 5 kulcsos készletekkel dolgozunk.