Hogyan tudunk gyorsan lakáskulcsot cserélni kulcsvesztés esetén?

Egyértelmű, hogy ajtózár cserével vagy ha tanítható a zárszerkezet, kódolással tudjuk megváltoztatni a zár kulcspozícióját a nyitás szempontjából. Tehát, ha olyan probléma merül fel, hogy ellopták a kulcsot, új lakásba költözés van, akkor mindig gyors megoldás lehet egy zárcsere vagy zárkódolás ennél a típusú olasz Cisa termékeknél. Cégünknél minden megtalálható, amely szükséges ennek a folyamatnak a kivitelezéséhez, akár ilyen, akár olyan kérés esetén. Az árakat inkább azután pontosítanánk, miután sikerült a beazonosítás a biztonsági ajtó típusáról. Mi főként tollas kulcsos Cisa zárszerkezetekkel foglalkozunk, a cilinderes változat ritkábban a fordul elő. Annak a helyére inkább már izraeli zárakat szerelünk, Mabisz besorolással, Keylocx zárakkal kivitelezve. Budapest összes kerületében vállaljuk ezeknek az olasz záraknak a gyors kulcs-cseréjét, szükség esetén nyitását, illetve az alkatrészek pótlását.

Mi lesz a régi kulcsokkal? Az új kulcs majdnem ugyanúgy néz ki, de mégsem működteti

Amikor kicseréljük vagy átkódolunk egy olasz, tollas kulcsos Cisa zárat, akkor a régi kulcsok egyértelműen már nem fogják működtetni a zárat. A régi kulcsokat érdemes kidobni, hogy ne okozzanak gubancot, még véletlenül se próbálja meg használni őket senki a kódolás után, mert akár el is tudja kódolni a már átprogramozott zárszerkezetet. Egy laikus számára szinte ugyanúgy néz ki a gyári Cisa kulcs, de mégsem működteti a zárat, ami azért van, mert azok a fogak, emelkedések, bástyák, amiket kézzel ki tudunk tapogatni, teljesen más szélességűek, méretűek és ebben rejlik a különbség, ami szabad szemmel nem mindenki számára észrevehető.

Miért jobb a gyári kulcs, mint a másolat? Gazdaságosabb az 5 kulcsos kiszerelés

A gyári Cisa kulcsok mindig jobbak, mint ami utólag készül másolat, hiszen a gyárban egy automata gép vágja ezeket a fogakat, bástyákat századmilliméternyi pontossággal. Valamint az összes kulcsot kipróbálják, majd ha akadást éreznek, ami nem jellemző, nem megy át a teszten. Ezek a kulcsok mennek a selejtbe és nem kerül ki hibás zár a forgalmazóhoz vagy a végfelhasználókhoz.

A legtöbb esetben 3 kulcsos kivitellel kapják meg az ügyfelek a Cisa zárakat a konkurens zárszervíz cégektől, mind a kódolás, mind a zárcsere kapcsán Mi ebben is különcködünk, hiszen mi törekszünk arra, hogy az ügyfélnek pénzt spóroljunk, és ne kelljen még mászkálni a plusz kulcsok miatt, ráadásul egy ilyen kulcsmásolat lassan 8000 forint körül van, és a legtöbb esetben még csak nem is gyári nyerskulcsra történik a kulcsmásolás! Mi 5 kulcsos kiszerelést adunk mindenkinek a zárcserekor, kódoláskor, mindig az ügyfél előtt felbontva a gyári csomagot. Amennyiben még az 5 kulcs sem elég, tudunk ajánlani profi zárszaküzletet, ahol tökéletes kulcsok készülnek, elvégre, mint fent említettük, elég sok szaküzletben pontatlanul végzik el ezt a feladatot.

Nyitott állapotban hibátlanul működik a zár, ha becsukom, emelni kell az ajtót

Ez arra a hibára mutat, hogy az ajtó elmozdult, leült, esetleg az épület mozgása miatt lesüllyedt, ilyenkor nem a zárral van a probléma. A legtöbb esetben egy utólagos ún. ajtóigazítást, beállítást, pozícionálást szoktunk végezni, aminek a költsége 25.000 forinttól elérhető Budapest területén.

Érdemes ezt minél hamarabb orvosolni, hiszen az akadó, szoruló, nehézkesen működő olasz zárszerkezet tönkremeneteléhez vezet, ami akár odáig is elfajulhat, hogy az ajtó nem fog kinyílni vagy a kulcs törik bele a zárba. Ezek az esetek többnyire több év után szoktak előjönni, megkopik a zsanér vagy egyszerűen elengedi a rögzítés a tokot és az ajtó alja vagy az éle beleér a padlóba, esetleg a tok a keretbe. Szinte az összes ilyen problémát tudjuk orvosolni, ez egy kb. egy órás munkavégzés. Telefonáljanak bátran, segítünk a beállításban, hogy elkerüljük a zár meghibásodást, és ne kelljen idő előtt a zárcsere költségét kifizetni!

Megoldható e hogy a gomb helyére lenyomozható kilincs kerüljön?

A legtöbb master door bejárati ajtón az ajtó gyártó cég úgy oldotta meg a kilincs szerelvényt hogy belül lenyomó kilincs kívül pedig egy fix gomb ami sajnos egy több esetnél figyelmetlenség miatt kizárja a tulajdonost az ingatlanból. Ezért merül föl a legtöbb esetben ez a kérdés hogyan tudjuk ezt kiküszöbölni van rá megoldás van előnye hátránya. 7 7 találkozunk ilyen jellegű kéréssel hiszen ebben a rohanó világban teljesen másfelé kalandozik a gondolatunk sietünk a munkába iskolába az egész életünk egy rohanásból áll és elfeledkezünk arról hogy a lakáskulcsot magunkhoz vegyük mert közben telefonálunk persze és már nem is ott jár az eszünk és egy gyors mozdulattal berántjuk az ajtót persze a kulcs belül marad a gomb pedig fix kívülről. Erre egyetlen egy megoldás van a fix gomb helyére felszerelni egy olyan lenyomozható színben megegyező kilincset mint a belső oldali vagy pedig nyakunkba kötjük a kulcscsomót tehát ez nyilván csak vicc kivitelezhetetlen dolog. Előnye az hogy nem zárjuk ki magunkat az ingatlanból hátránya viszont annyi hogy minden egyes hazaérkezés után rá kell fordítani a tollas kulcsot a zárban hogy a folyosóról ne tudjanak bejutni benyitni váratlanul amíg mi esetleg a fürdőszobában tartózkodunk. A komplett kilincsgarnitúra cseréjere emailben tud árajánlatot kérni, viszonylag rövid időn belül teljesítjük ennek a kivitelezését.

Hogyan tudunk gyorsan lakáskulcsot cserélni kulcsvesztés esetén?
Hogyan tudunk gyorsan lakáskulcsot cserélni kulcsvesztés esetén?