Cisa szervíz szolgáltatás, Budapesten egy órán belül, 0-24 órában, ingyenes kiszállással

Cisa zárszervíz szolgáltatásunk éjjel-nappal elérhető, legyen szó a nyitásról, zárcseréről, ajtóbeállításról vagy kulcsvesztés miatti utólagos kódolásról/programozásról. A Kapcsolat menüpontban elérhető az e-mail címünk és a telefonszámunk, sőt küldhet SMS-t is, ha nem ér el minket, visszahívjuk 5 percen belül.

A Cisa zárak világszerte ismertek, de Európában a legelterjedtebbek és az egyik legjobban működő zárak közé tartozik, tehát ajánljuk bátran! Természetesen ezekkel a zárakkal is lehet probléma, meghibásodás, típushiba, stb., de nyilván a gyártó ezeket kiküszöböli és odafigyel a hibák újbóli előfordulásának az elkerülésére. Általában Budapesten végezzük a Cisa zárak karbantartását, cseréjét, illetve egyéb feladatokat ebben a témában. Mivel eleve vándorló népnek számítunk, kerületről kerületre, Pestről Budára, Budáról Pest megyébe, Pest megyéből vidékre járunk, megyünk. Szélesíteni kellett a vállalkozási területet, úgyhogy lassan bárhova megyünk, ahova hívnak minket, csak várjanak meg. Az árainkról általában előre tájékoztatunk mindenkit, de ez csak akkor valósul meg, ha tudjuk, hol van a helyszín, mit kell csinálni, mi a pontos feladat, az mennyire sürgős és még egyéb más információk, amelyek meghatározzák a végösszeget.

Cisa zárcsere a nyugalomért, a biztonságért, a kényelemért és a megbízhatóságáért

Ahhoz, hogy egy bejárati ajtó tökéletesen, finoman, biztonságosan működjön, folyamatosan oda kell rá figyelni, továbbá 2-3 évenként karban kell tartani egy szakszervizzel, ami akár állhat ajtó beállításból, igazításából, vagy, ami még nagyon fontos lehet a kulcsok cseréjéről, hiszen a kulcskopás nagyon befolyásolja a zár élettartamát. Lehet szó esetleg egy új kilincs felszereléséről a könnyebb rugóztatás és használat érdekében. A család nyugalma az első! A kényelem és a biztonság úgyszintén fontos és ezt csak úgy érhetjük el, ha olyan zárat alkalmazunk, használunk, szereltetünk be, ami ezt nyújtja.

Cisa zárak elterjedése, illetve záródási kivitelei

Ezeket a zárakat idestova 20 éve szerelik különböző ajtóba, rácsba, redőnyökbe vagy bármilyen más egyéb nyílászáróba, ahova be lehet építeni. A legnagyobb számban azonban bejárati ajtókban vannak jelen, a legtöbbször budapesti lakóparkokban. Több mint valószínű azért, mert komplett ajtókat hoztak be Olaszországból, így az építtetőnek könnyű dolga volt, egyszerre be tudott szerelni akár 50-100 ajtót is. Ennél a típusnál 3 pontos záródási elv van, azaz előre-, fel-, illetve le fele záródik. Egyszóval az ajtó első szakasza a befeszítés ellen biztosítva van a zármechanika részéről. A másik oldalt pedig a jó erős, masszív zsanérok biztosítják, ott biztos, hogy nem tudják befeszíteni az ajtót, hiszen leemelésgátlással védik, így esélye nincs a betörőknek.

Cisa zárak újrakódolása, ha elveszett egy kulcs vagy ha új lakást vásárolunk

Az olasz zárgyártó nagyon praktikusan oldotta meg ezt a szerkezetet, gondolván arra, hogy ne kelljen sokat költeni a tulajdonosnak, ha esetleg elhagy egy kulcsot vagy azt szeretné, ha más kulcs működtetné a zárszerkezetet. Azt találták ki, hogy olyan lamellákat tesznek a szerkezetbe, amelyek állíthatóak egy új pozícióra, tehát ha a szerkezet kódolóvá válik, akkor egyszerűen az új kulcsra fognak úgymond rápotyogni a lamellák. Ez a legegyszerűbb kifejezés, ahogy el tudom magyarázni. A zárkódolás azoknál a Cisa záraknál lehetséges, amelyek nyilván tudják ezt a funkciót, illetve normálisan működnek, és nem 20 éves modellek. Egy ütött-kopott, még jól működő olasz Cisa zárnál is kérdéses, hogy beveszi-e az új, éles, sorjás kulcsokat. Ha lehet, ezt inkább engedjük el, itt már inkább a tejes zárszerkezet cserében kell gondolkozni.

Budapest területén, szinte bármelyik kerületben elvállaljuk ezeknek a záraknak az átkódolását, programozását új kulcsokra. 5 darab kulcs van a zárdobozban, ez az ügyfél előtt kerül minden esetben felbontásra. Ezután következik a kódolás, majd a finomjáratás, esetleg az ajtó állítása a tökéletes záródás/működés érdekében. Egy pár szó az árat tekintve. Egy ilyen kódolási művelet anyaggal, munkával, kiszállással 54.000 – 56.000 forintba kerül, míg a teljes zárszerkezet csere (a tisztánlátás érdekében) 100 százezer forint 2023-ban. Ez nem olcsó, viszont ennél az ajtónál biztosak lehetünk abban, hogy nyugodtan alhatunk, nem töri ránk senki az ajtót, ami megvéd minket mindenfajta külső hatástól.