Cisa olasz ajtózár csere garanciával, aznapi kiszállással, profi csapattal

A legtöbb olyan zárcsere, ami azért szükséges, mert eltűnt a kulcs, meghibásodott a zár vagy épp aznap vették át az új ingatlant, sürgősségi, azaz pár órán belüli folyamatnak minősül. Tisztában vagyunk azzal, hogy mi olyan szolgáltatást végzünk, ami éjjel-nappal, ünnepnapokon az ügyfelek rendelkezésére kell, hogy álljon. Mi nemcsak azt hirdetjük, hogy az év 365 napján lehet tőlünk ajtózárcsere szolgáltatást rendelni, hanem mi be is tartjuk! Telefonálhatnak bátran bármikor, valaki a vonal végén biztos, hogy felveszi és segít önnek bármilyen zárszervíz szolgáltatás megrendelésében illetve ennek lebonyolításában!

Az Olaszországban készült Cisa zárszerkezetek, illetve a hozzá tartozó tollas kulcsok egy sokkal bonyolultabb mechanizmusra felépülő rendszerek, mint pl. egy műanyag ajtó egyszerű zárbetétje. Éppen ezért ezeknek a cseréjét, javítását, helyszíni kódolását, illetve szakszerű nyitását senkinek nem ajánljuk házilag elvégezni! Javasoljuk továbbá, hogy ne kérjék ehhez semmilyen gondnok, szomszéd segítségét, mert a legtöbb esetben mindig csak gond illetve probléma lesz belőle! A jóindulat és a segítség természetesnek mondható, hogyha egy gondok segíteni szeretne, de általában ez úgy végződik, hogy nagyobb problémát okoz azzal, hogy nem tudja kinyitni az ajtót, mert megsérti a burkolatot, tönkreteszi a zárat. Ezek után pedig mi is csak zárcserével tudjuk majd orvosolni a dolgot, ezért sem szabad nem hozzáértő személyt bevonni a műveletbe!

Mi történik abban az esetben, ha házilag próbálkozik valaki a Cisa kulcsok programozásával, mert spórolni akar?

Először is, ha lehet, ne álljanak neki, mert a programozásnak megvan a saját folyamata, metódusa, amit az elejétől a végéig el kell végezni. Egy olasz zárszerkezet, pláne, ha már 10 éves (vagy több) nem úgy reagál az új, éles, sorjás kulcsokra, mint mondjuk, ami eddig működtette. Amikor megtörtént a baj, házilag elvégezte valaki a kódolást – mert a YouTubeon megtalálta vagy a dobozban található használati útmutatót is könnyűnek tartotta -, ám az mégsem sikerült, akkor már késő.

Szó szerint kidobhatjuk a kukába a régi zárat, mert a régi kulcsok már nem működtetik, az új kulcs meg nem tudott hozzákódolódni, így lóg a levegőben kulcs nélkül a zárszerkezet. Ezzel meg már mi sem tudunk kezdeni semmit. Nálunk is előfordul, hogy nem veszi be az új kulcsokat a lamella, de addig próbálgatjuk, illetve igazítjuk, amíg sikeres lesz a kódolás. Ez viszont egy olyan embernek elmagyarázni, aki még életében nem csinált ilyet, ráadásul teljesen más területen mozog, pl. fodrász, felesleges, mert ehhez kell több éves szakmai rutin, illetve egy átláthatóság a működés területén, hogy mi, miért van, mi, minek a következménye. Az olasz Cisa zárszerkezet átkódolása Budapest területén, 5 darab gyári kulccsal nálunk 54.000 forinttól megrendelhető. Éjjel-nappal hívhatnak minket zárcserére, zárkódolásra, aznapi munkavállalást biztosítunk, így senkinek nem kell bajlódni vele, illetve nem lesz fejfájás, ha mégis rosszul sikerül a kódolás házilag!

Mennyi ideig bírja egy tollas kulcsos zárszerkezet, ha sűrűn, naponta többször is van használva?

Ezeket az árakat úgy tervezték, hogy éveken keresztül kiszolgálja a használót, nyilván rendeltetésszerű használat mellett. Esetenként karbantartást, zárkódolást kell végezni, de általában a napi 10 nyitás az, ami a hosszútávú 10-12 éves működést garantálja. Ipari használat esetén, ahol szó szerint kézről kézre adják a kilincset, az ajtónyitót, két-, maximum három évente cserélni kell, mert csak ennyit bír ki. Nem azért megy tönkre, mert rossz a minősége, hanem mert a zárszerkezetben lévő alkatrészek folyamatos használatnak vannak kitéve. Ezek pedig fémből készülnek, így mint minden súrlódó tárgy, ez is elkopik, eltörik, megnyúlik, azaz meghibásodáshoz vezet. Több olyan üzletben is cseréltünk zárat másfél év után, ahol naponta 200-300 ajtónyitást prezentálnak a vevők. Képtelenség, hogy ilyen használat mellett 10 évet kibírjon egy zár! Azt a minőséget még nem gyártotta le az olasz gyártó, illetve ennek az árát meg még nem fizette meg senki…

Hogyan lehet vigyázni a zárhoz tartozó kulcsokra? Van e valami műanyag ház a védelemre?

Nem csak a zár esetében, hanem a kulcsnál is ugyanúgy felelősek vagyunk, illetve mi határozzuk meg a használatukkal, hogy mennyi ideig bírja a zár, mikor kell újra kódolni a kulcsokat kulcskopás esetén. A zárhoz tartozó kulcsokra úgy a legegyszerűbb vigyázni, ha nem ejtjük le, nem dobáljuk, mindig valamilyen biztonságos helyen tartjuk őket, ahol nem karcolódnak, nem hajolnak el a fogak. Vannak speciális műanyag házak ennek a védelmére, ahova be lehet hajtani a tollas kulcsos szárat, ezt kulcsmásoló szaküzletekben kell keresni. Tovább van még egy alternatíva, bár kicsit divatja-múlt, de régebben lehetett kapni bőr kulcstartó tokokat, ahova betette az ember a kulcsot. Ilyen helyeken tartva, biztos, nem fog sérülni a kulcs.