Cisa zártanítás, ha elveszik a lakáskulcs – s.o.s. feladat

Ha az otthon biztonságáról van szó, egyetérthetünk, hogy ez semmilyen halasztást nem tűr. Az elhagyott vagy ellopott lakáskulcsok cseréje mihamarabb meg kell, hogy történjen. Sokan nem is gondolnak arra, hogy milyen kárt okozhat egy illetéktelen személy ezzel, Ha pl. történetesen megtalálta a kulcsot, vagy ha a régi tulajdonosok közül valaki megőrzött egyet, és visszaél vele. De sajnos találkoztunk már olyan esetekkel is, amire egy bűnszervezet jött létre, hogy eladták az ingatlant, de nem adtak oda minden kulcsot, a tulaj pedig nem cseréltetett zárat, mert sokba került, inkább a felújításra költötte. Aztán mikor elkészült a lakás, a gépek, TV, számítógép, a régi kulcsokkal a betörők visszamentek a lakásba, kifigyelve, mikor nem voltak otthon.

Azonnali zárkódolást vagy zárcserét kell alkalmazni, ha elveszik a lakáskulcs! Mindenféleképp szakember bevonása szükséges, mert nem olyan egyszerű feladat, amit bárki, azonnal megold. És nem mindegy, hogy a zárcsere során hogyan, miként pótoljuk a szerkezetet, mi a kódolási folyamat. Akadozó zárszerkezetet egyáltalán nem programozunk, ha szükséges beállítjuk az ajtót, illetve idősebb, megkopott zárakon se szeretünk kódolást végezni, mert a kopott zár általában összeakad a sorjás, éles kulcsokkal. A kódolás ideje kb. 20 perc. Ilyenkor átnézzük az ajtót, meghúzzuk a kilincset, állítunk a tokon. A legtöbb ajtó esetén erre szükség is van, mivel az elmúlt 10 évben, biztos, hogy senki nem foglalkozott vele, de mi ezt is megoldjuk.

Az új Cisa kulcsok hogyan jutnak biztonságban a megrendelőhöz?

A lakáskulcs bizalmi kérés, mi mindent megteszünk az elégedettség miatt. Kizárólag olyan termékeket használunk, amit a gyártó gondosan lezár, lefóliáz, leszegecsel, mint a Cisa kulcskészletet is, így semmilyen félreértő magatartás nem értelmezhető felőlünk, amikor átadjuk a lakások új kulcsait. A kulcsok Olaszországban készülnek, sorszámmal vannak ellátva. Ha szükséges még pótkulcs, tudunk ajánlani partnercéget, aki pontos másolatot készít és jó áron végzi a kulcsmásolást. A tollas kulcsokra érdemes a használat során odafigyelni, ne ejtsük őket le és ne dobáljuk! Fontos még, hogy folyamatosan, minden kulcs egyformán használva legyen, hogy egyszerre kopjanak a fogak, így nem lesz probléma velük!

Milyen költségekkel jár a zárkódolás az új kulcsok esetében?

Budapest területén fix áron, 54.000 Ft-tól elérhető, így új kulcsok működtetik majd a zárat. Nem kell aggódni akkor sem, ha az előző tulaj nem adott át minden kulcsot, nem lesz baj, a régi kulcsok innentől már nem használhatók. A fenti díj fixen tartalmazza a munkadíjat, a kiszállást, az anyagköltséget.

Meg kell jegyezni, hogy nem minden Cisa zár tanítható. Írásunk alatt, a képen látható a zár éléből készült fotó. Ha a kódoló csavar rajta van, akkor lehet csak a zárat könnyedén átprogramozni. Ha nincs, akkor a zár komplett cseréjével változtatható meg a kulcshasználat. Ebben az esetben viszont jobban a zsebbe kell nyúlni, 90-100 ezer forinttal kell kalkulálni, mert az ajtót szét kell szedni és új központi zárat szereltetni, ami drágább, mint a kulcskészlet és időigényesebb munka, mint a kódolás. Ezért is szeretjük, ha küldenek nekünk is egy ilyen fotót, ami a lenti képen látható, a pontos beazonosítás végett.

Mennyi időt vesz igénybe az új lakás vásárlása esetén a Cisa zár átkódolási művelete?

Az átkódolási művelet zár- és ajtó függvényében 20-30 perc szokott lenni. Minden alkalommal a szerviz munkatársa viszi a helyszínre a kulcsokat a gyárilag lezárt csomagban. Ez az ügyfél előtt kerül kibontásra. Igyekszünk 5 kulcsos verziót biztosítani az ügyfeleknek. Ha ennyi kulcs nem elég, a megrendelő keresi fel a kulcsmásoló szaküzletet a sokszorosítás érdekében, mi kulcsmásolással nem foglalkozunk.