Hol gyártják a tollas kulcsos Cisa ajtózárakat?

Torinóban készül, Olaszországban. A Cisa cég több mint 30 éves múltra vezethető vissza. Szinte Európa összes országába szállítanak. Cégünknél a meghibásodott Cisa zárak pótlását, helyszíni cseréjét tudjuk biztosítani, vagy ha ingatlant vásárolt és ilyen zár van az ajtóban, keressen minket kódolás esetén, ne hagyja, hogy a régi kulcsokkal valaki visszaéljen!

Miért vannak különböző variációk egy Cisa zárszerkezeten belül?

A gyártó kétfajta zárszerkezetet készített a háromirányú, négylöketes, fekete kulcsfejű változatból. Az egyik a fix lamellás verzió, a másik pedig a zárszerkezet éléből átkódolható modell. A két zár között minimális árkülönbség van. Nagyon sok van mindkettőből, hogy miért így szerelték, nem tudjuk megmondani.

A fixlamellás Cisa zárszerkezet előnye a hosszabb, biztonságosabb működés. Hátránya, hogy nem lehet kódolni, tehát a zárcserekor az ajtót szét kell szedni. A kódolható változat előnye pont ennek az ellenkezője, tehát gyorsabb a zárcsere/kulcs-csere, de rizikósabb, bizonytalanabb a hosszútávú működés.

Szerelünk ilyet is, olyat is az ügyfél kérésére. Az egyszerűbb Masterdoor ajtókban a nem kódolható változat van, a vastagabb, jobban felszerelt olasz ajtókban már a kódolható Cisa zárat szerelték be.

Miért előnyösebb 5 kulcsos kódolást kérni a 3 kulcsos helyett?

A Cisa zárak áttanításához, újrakódolásához a gyártó kitalált egy ún. kulcskészletet, így nem kell kulcsvesztés vagy új lakásba költözés esetén szétszedni az ajtót, hanem az ajtó élében, a zárnyelv alatt ez a kódolás percek alatt elvégezhető. Itt hangsúlyozni szeretnénk, hogy ne végezzék el házilag, bízzák zárszerelőre! Ha nagyon idős a zárszerkezet, azt már nem kódoljuk új kulcsokra, mert nem lesz üzembiztos a működés.

Ha a mi szolgáltatásunkat rendeli meg, 5 kulcsos verzióra kódoljuk át a zárat. Ez árban kicsit több, mint a 3 kulcsos verzió, viszont, ha nagyobb a család előnyösebb. Illetve, ha utólag jut eszébe, hogy mégis kell még kulcs és gyári kulcsokra készíttet másolatot, már 8000 forintot is elkérnek egy darabért. A gyárilag legyártott, megvágott kulcs-szárak sokkal pontosabbak, mint bármelyik szaküzletben készített másolt kulcs.

Felmerül sokszor a kérdés, hogy mi van, ha marad nálunk kulcs a zárcsere után. Ez kizárt, hiszen a gyárilag leszegecselt csomagolás az ügyfél előtt kerül kibontásra, emiatt nem kell aggódni. Mivel ez egy bizalmi szakma, hírnevünk és több mint 20 éves működésünk múlik ezen, így mindig az ügyfelek előtt bontjuk ki a kulcsokat a gyári csomagolásból.

XVI. kerület- Zebra lakópark, Cisa zárak cseréje

Rendszeres megkeresés érkezik hozzánk a Zebra lakóparkból, hogy zárcserére lenne szükség a Cisa zárral kapcsolatban. Lakópark lévén folyamatosan cserélődnek a lakók, így zárcserére is szükség van. Ezeket az ajtózárakat kevés zárszerviz cég cseréli, ráadásul nekünk olyan raktárkészletünk van ezekből a zárakból, hogy bármikor, akár 20-30 darabot is ki tudunk cserélni, nem kell rohangálni a zárszerkezet után.

Sajnos az Zebra lakóparkban évekkel ezelőtt volt egy visszaélés, amikor az építtető emberei az új lakások átadása után valamilyen módon bejutottak a lakásokba, kárt okozva a lakóknak. A pontos részleteket nem ismerjük, de abban az időben tízesével rendelték meg tőlünk naponta a Cisa zárak cseréjét. Sok ajtóban már a híres olasz Iseo gyártó zárjai vannak, fixlamellás kivitelben. Ezeket is tudjuk cserélni, van ilyen zárszerkezetünk is a szervizautóban.