Olasz Cisa tollas kulcsos zárak átkódolása

Ez egy szakszerű munkavégzést igénylő folyamat, hiszen a lamellákat olyan állásba kell helyezni, amivel hozzá tudjuk állítani az új kulcson lévő fogazás mélységeihez. Házilag ezt a műveletet nem ajánljuk elvégezni, mivel nem minden esetben veszi be a zár elsőre (vagy másodikra) az új kulcsot. Ilyenkor többször meg kell próbálni, ám ha valaki még nem csinált ilyet, és megijed a visszaprogramozástól, vagy nem tudja mit kell csinálni, akkor annyira elkódolódik a zár, hogy a régi kulcsok sem nyitják már. Éppen ezért ajánlatos a tanácsunkat megfogadni, mert egy egyszerű Cisa zár programozásból egy komplett szerkezetcsere közel 100 ezer forintba fog kerülni. Ilyenkor ki kell venni magát a központi zárszerkezetet, ajtószétbontással.

A programozáshoz tartozó új kulcsokat mi visszük az ügyfélhez lezárt dobozban, 3 vagy 5 darabos kivitelben. Ha nem elég a kulcsok száma, partnerünkhöz, a kulcsmásoló üzlethez irányítunk mindenkit, ahol lehet ezeket sokszorosítani.

Miért van szükség a Cisa zárak kicserélésére időközönként?

A Cisa zárak cseréje történhet meghibásodásból, új ingatlan megvásárlásakor -még a beköltözés előtt-, kulcslopás vagy kulcsvesztés miatt, illetve a biztonság növelése céljából. Ettől függetlenül, ha a fent említett lehetőségek közül egyikre sincs szüksége, mert jól működik a zár, nem akad, nem szorul és évek óta problémamentesen használják, legalább 3 évente akkor is érdemes kulcsgarnitúrát cserélni, hogy a zár ne szokjon hozzá a kopott kulcshoz. Az új kulcskészlet betanításakor ilyenkor akadozni fog a nyitás és zárás során maga a szerkezet. Ez egy szakmai jó tanács, nem kötelező betartani. Mint az autóknál az olajcsere, azt sem kell 10000 km-enként, mert 30000-et is kibír, csak a kérdés, jó-e ez a motornak.

Ezek a Cisa tollas kulcsos zárak úgy lettek megtervezve, hogy többszöri kódolást lehessen rajtuk elvégezni az ajtó szétszedése nélkül, így csökkentve a zárcsere kiadásait. A Cisa biztonsági ajtó egy komoly zárral megvédett nyílászáró, az ajtó értéke 300.000 Ft körül mozog. Tehát még véletlenül sem szabad összehasonlítani a kínai HiSec vagy TerraSec lemezajtóval. Sokszor halljuk vissza, hogy az 50.000 Ft-os átkódolása ennek az olasz zárnak sok, inkább vesznek egy másik ajtót. Ennyiért viszont csak kínai ajtót kapnak, amit hagyjunk is, tele van az internet a hibáival, gyengeségeivel.

A tökéltesen működéssel bíró Cisa zárak akár 15 éves biztonságos működést is képesek produkálni, nyilván időközönként karbantartás szükséges ehhez.

Mit lehet tenni, hogy ne görbüljön el a tollas kulcs szélső fogazata?

Sajnos a gyártó nem válogatja meg a jó és rossz fogazat-kiosztást a kulcsszáron, egy a lényeg, minél nagyobb variációszámú kulcsokat tudjon a piacra dobni. A kulcsdoboz zárt, nem látunk bele, nem bontjuk ki. Így nyilván vannak vékony fogazású kulcsok is. Annyit tehetünk a megóvás érdekében, hogy olyan helyen tartjuk, ahol nem sérülnek, nem dobáljuk, nem ejtjük le őket. Törekedni kell a fogak épségben maradására, óvatosan kell bánni velük, vigyázni, hogy a fogak ne görbüljenek el. Azt érdemes tudni, ha a kulcsfog elhajlik vagy letörik, a zár igen hamar elkezd akadozni, vagy nem is nyílik már, mert a sérült kulcs a lamellát nem tudja megemelni a megfelelő magasságra a zárnyitáshoz ilyenkor.

Nonstop Cisa zárszerviz, teljes körű ellátás

Éjjel nappal tudunk segíteni a kinn- vagy bennrekedt ajtótulajdonosoknak, és azoknak, akik gyorsan, akár hétvégén -szombaton vagy vasárnap-, illetve ünnepnapokon szeretnének Cisa zárkódolást vagy komplett zárat cseréltetni valamilyen okból kifolyólag. Nonstop kiszállással vállalunk Budapest összes kerületében helyszíni zárcserét, kulcsvesztés miatti Cisa ajtónyitást vagy csak egy sima, gombos kivitelű ajtó, tollas zárszerkezetének szakszerű és sérülésmentes nyitását.

Hívjon minket az év 365 napján bármikor, garantáltan a legjobb Cisa szervizellátást fogja kapni! Szervizautónkban a Cisa kulcskészletek, a hárompontos trezorzár szerkezetek biztosítva vannak a régiek helyére, garanciával, számlával.